Kurum Adı : Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu
WEB Adresi : http://karataybelediyeiho.meb.k12.tr
Adres : Keçeciler Mah.Tekel Sk. Karatay/KONYA

VİZYON
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din,bilim,sanat ve kültürel mirası değerlendirebilen yaşanan hayatı yorumlayabilen problemlere çözüm üretebilen ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek altyapıya sahip öğrenciler yetiştirmek, İslam dininin inançları ibadet ve ahlakları esasları ile ilgili işleri yürütmek,din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan diyanet işleri başkanlığında görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmek.

MİSYON
Bilgili,kültürlü,başarılı,kendine güvenen,kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş,yaratılanı Yaradandan ötürü sevebilen,tabiatı tahrip değil imar eden,sorun değil çözüm üreten,farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen;insana,düşünceye,özgürlüğe,ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan fertler yetiştirmek için varız.

Öğretmen Sayısı : 56
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1509
Öğretim Şekli : İKİLİ ÖĞRETİM
Ders Başlama ve Bitiş Saati : SABAH GRUBU PAZARTESİ 06:50 - 13:05 DİĞER GÜNLER 06:50 - 12:20 ÖĞLE GRUBU PAZARTESİ 13:20 - 18:40 SALI 12:35 - 18:40 DİĞER GÜNLER 12:35 - 17:55
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : DOĞALGAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Alaaddin tepesine 3 km mesafededir.
Ulaşım : Okulumuza Keçeciler(39 Nolu Hat) ve Karakayış(41 Nolu Hat) Belediye otobüsleriyle ulaşılabilir. Ayrıca Keçeciler minibüsleriyle de ulaşmak mümkündür.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR